Lungesykdommer

Unike klimatiske faktorer

Blant de spesielle klimatiske faktorene finnes en unik stråling fra solen. Effektiv filtrering gjennom 400 meter ekstra atmosfære, mineralaerosol dis, samt ozonlaget, reduserer intensiteten av UVA og UVB stråling. Mange års dataregistrering viser at dødehavsområdet sammenlignet med andre lokaliteter har 10 % redusert UVB-stråling (bølgelengde under 310 nm) og 3,6 % redusert UVA-stråling. Dette muliggjør en forsvarlig soleksponering med minimal risiko for solforbrenning og utvikling av hudkreft. Likevel oppnås en betydelig D-vitaminproduksjon i huden, med 30 % økning av kroppens D-vitamin-innhold etter tre uker.

Dødehavsområdet har verdens høyeste barometertrykk, noe som forklarer luftens høye oksygen-tetthet, som er 6-8 % høyere enn ved sjønivå. Beliggenheten i et ørkenområde gir konstant høy temperatur og tørr luft året rundt, med mer enn 330 soldager og årlig nedbørsmengde mindre enn 45 millimeter. Gjennom fordampning fra sjøen er luften rik på mineralaerosoler som blant annet magnesium og brom. Et minimum av vegetasjon og forurensning gjør luften relativt fri for pollen og allergener.

Dødehavet inneholder vann med høy konsentrasjon av mineralsalter og en uvanlig saltsammensetning. Termominerale kilder er lokalisert i området, som dessuten er kjent for sitt svarte dødehavsmud i sjøbunnen. Anvendelsen av disse naturlige faktorene inngår, i tillegg til solterapi, i de terapeutiske protokollene for pasienter som behandles ved Dødehavet.
Høy konsentrasjonen av mineralsalter, den medisinske svarte mud, høyt barometertrykk, lav relativ luftfuktighet og høye temperaturer: dette er hovedfaktorene som gjør Dødehavs-området unikt i behandlingen av pasienter som lider av en rekke revmatologiske lidelser, for eksempel inflammatoriske leddsykdommer, artrose, fibromyalgi og kronisk muskelsmertesyndrom. Behandlingen gir signifikant bedring i sykdomstilstanden hos de fleste pasienter og noen ganger full remisjon, som kan vare flere måneder. Det er meget få kontraindikasjoner for behandlingen, som er trygg og uten bivirkninger for pasientene.