Covid-19 pandemien er på langt nær over

2 desember, 2021

Virus utvikler stadig nye egenskaper og nye varianter oppstår. Det er fortsatt usikkert om dagens vaksiner vil beskytte mot Omicron.

Folkehelseinstituttet uttaler 1. desember 2021 at det trolig blir aktuelt med en fjerde vaksine, og at denne først kan bli klar i løpet av våren 2022. Verdens helseorganisasjon (WHO) oppfordrer mennesker over 60 år og andre i sårbare grupper, som mennesker med kronisk sykdom, å utsette reise til utlandet.

Situasjonen er uforutsigbar, forholdene endrer seg raskt og det gjør også reiseråd, innreiseregler, karantenekrav og forsikringskrav.
I en tid med fortsatt stor usikkerhet knyttet til pandemien, og uten vaksine mot nye virusvarianter, er det ikke forsvarlig å utsette sårbare grupper for risikoen det er å reise utenlands.

Etter grundig vurdering og overveielser har Dødehavstiftelsen besluttet at behandlingstilbudet ved Dødehavet må utsettes inntil videre, med håp om oppstart igjen høsten 2022.

Andre innlegg

Utfordringer gir nye muligheter!

Utfordringer gir nye muligheter!

Utfordringene står i kø, i verden og i det enkelte menneskets liv. Koronakrisen ble avløst av krig i Europa og nå krig i Midt-Østen og trusler om at hele verden står i krig. Samtidig kan vi ikke stole på at media formidler sannheten. Kildene som benyttes, kan være...

Dødehavstiftelsens HelseWebinar

Dødehavstiftelsens HelseWebinar

Det har vært mange gode tilbakemeldinger etter webinaret 29. november. Dr. Marco Harari holdt et spennende foredrag hvor han presenterte en sammenfatning av de 10 største trendene som vil revolusjonere helsetjenesten i år 2024. Det er flere utfordringer. En befolkning...

Musikkens samspill med Hjernen

Musikkens samspill med Hjernen

MUSIKK - vår livslange følgesvenn til helse og livskraftGjennom hele livet preges vi av rytmer og musikk. Barnet i mors liv vokser til rytmen av mors hjerteslag og mange mødre synger til barnet under svangerskapet. Etter fødselen er babytreff med sang og musikk blitt...