Nytt år med nye muligheter

23 desember, 2021

1. desember måtte avgjørelsen tas om at vårens planlagte behandlingsgrupper må utsettes på grunn av koronapandemien.

Det var ikke noe valg. Sikkerhet og trygghet for de som reiser, vil alltid komme først. Det er leit, for mer enn 100 mennesker er på liste for å komme til rehabilitering ved Dødehavet. Koronapandemien fortsetter å skape uforutsigbare tider for oss alle.

I Israel er det god kontroll, men stigende smittetall tyder på en femte bølge. I tillegg merkes at influensasesongen har startet. Landegrensene er stengt, og Norge er kommet på listen av røde land.

Det er fortsatt for tidlig å si noe sikkert om hvordan pandemien vil forløpe gjennom neste år. Imidlertid vil stiftelsen gjøre det som er mulig for at behandlingstilbudet ved Dødehavet kan gjenopptas høsten 2022.

Tenn lys for deg selv og for andre, hver gest av godhet gir lys i verden.

Se de små gleder og lyspunkt i hverdagen og husk at ingenting er uten håp. Med ønsker om en fredfull jul og et nytt år med god helse!

Andre innlegg

Tarmhelse

Hippokrates, Legekunstens far, levde på 400 tallet f.Kr. Han hevdet at «All sykdom begynner i tarmen.» Først nylig har moderne vitenskap kunne bekrefte og verdsette hans utrolige antakelse. God tarmhelse gjør oss motstandsdyktige mot sykdom. Tarmhelsen bestemmes av to...

Hjerneføde og hjernehelse

Hjernen er kroppens mest kompliserte organ. «Overkommandoen» styrer alle prosesser i «det hele mennesket». Samtidig er hjernen vårt mest sårbare organ og tar raskt skade ved mangel på oksygen eller næringsstoffer. Hjernen kan ta skade av så vel langvarig psykisk...